Az egykoron népszerű publicista több mint tíz éve elvesztette imádott édesanyját, akinek idén nyáron teljesítette a végakaratát azzal, hogy elvette Erikát, akivel már több mint harminc éve alkotnak egy párt.


Július 20-án lesz hatvanöt éves Sebeők János, ennek kapcsán kereste meg a Blikk a kétezres évek egyik legnépszerűbb íróját és filozófusát, aki évtizedes hallgatást tört meg.

Sebeők arról beszélt a lapnak, hogy az elmúlt évei a gyászról szóltak, tíz éve elvesztette imádott édesanyját, a József Attila-díjas költőt, Sebők Évát.

- idézte fel szomorúan az író, aki pszichológus segítségét is kérte, hogy fel tudja dolgozni a történteket.

Mostanra tudta csak valamelyest feldolgozni édesanyja elvesztését, ezért azt tervezi, hogy kiadja egyik regényét, amely évtizedeken át egy fiók mélyén lappangott.

Édesanyja végakaratát is teljesítette: június 16-án egy szűk körű ceremónián feleségül vette Erikát, akivel már több mint harminc éve alkotnak egy párt.

Jó kimondani, hogy Erika a feleségem, és nem kell az embereket kijavítanunk, ha így emlegetik"

- mondta Sebeők János.

Az egykoron népszerű publicista nem tagadja, hogy jelenleg sem fizikailag, sem pszichésen nincs jó állapotban, idősebbnek érzi magát a koránál. Úgy érzi, hogy az is hozzájárul az állapota folyamatos romlásához, hogy nagyon megviseli a természetpusztítás és az ukrán-orosz háború is.

"Ki akartam vonulni a celeblétből, mert már sok volt a szereplés. A visszavonulásomat követően egy ideig még újságíróként tevékenykedtem, de anyám halála után teljes belső száműzetésbe vonultam. Eleinte voltak még felkérések, de idővel elfogadták, hogy befejeztem.

- magyarázta a visszavonulása okairól.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!