Bizonyos dolgokban nem is tér el valójában annyira Budapest a legkisebb településektől, de azért tetten érhetők a különbségek, ez derül ki Republikon Intézet részvételével is készült, Bige László által megrendelt ötezer fős közvélemény-kutatás eredményeiből, melyről szerdán beszélgettek egy online konferencián.


A hvg.hu tudósítása szerint Thury György kutató prezentálásból kiderült, hogy országosan eltérő mértékben, de a többség elégedetlen Magyarország dolgaival: Budapesten 57 százalék mondja, hogy rossz irányba haladnak a dolgok, a megyeszékhelyeken 55 százalék, a kisebb városokban 52 százalék, a községekben pedig 49 százalék.

Még utóbbiban is többen elégedetlenek, ugyanis kifejezetten csak 47 százalék elégedett a dolgok alakulásával, a maradék nem válaszolt.

Ami az Orbán-kormányt illeti, Budapesten 50 százalék elégedetlen és csak 26 százalék elégedett, a megyeszékhelyeken 44-33 ez az arány, a kisebb városokban 42-32. A községekben viszont már fordul a kocka, 37 százalék elégedett és csak 36 százalék elégedetlen.

Az ellenzéki közös lista és a Fidesz-KDNP támogatói között is jelentős az eltérés a települések lélekszámát vizsgálva.

A fővárosban 52 százalék szavazna az ellenzékre, a megyeszékhelyeken csak 38-36-ra vezetnek, a kisebb városokban viszont már a kormánypárt lenne a nyertes 40-36 arányban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!