A Kronen Zeitung külpolitikai elemzője szerint Orbán és az EU képtelenek kijönni egymással. Márpedig az egyiknek engednie kell.


„Elvadult pusztai betyárnak” nevezte Orbán Viktort az osztrák Kronen Zeitung külpolitikai elemzője cikkéban. Kurt Seinitz szerint a magyar miniszterelnök „önmagán is túltett” a múlt heti uniós csúcson, és az európai közösség hamarosan „piros lapot mutat neki”.

– fejtette ki Seinitz. A legnagyobb osztrák bulvárlap elemzője szerint a magyar kormányfő minden annak rendel alá, hogy szétrobbantsa az uniót, pedig a legpitibb egyesület sem működik a tagok közti szolidaritás nélkül. Hát még az EU, a maga bonyolult szerkezetével és a 27 tagállammal.

„A budapesti erős ember megmutatta, hogy számára a szolidaritás igencsak távoli fogalom. (A jelszó: Magyarország szuverén.)”

Seinitz kommentárjában azt is hozzáteszi, hogy Orbán semmilyen többségi döntést nem hajlandó elfogadni, az neki nem tetszik. Mint írja,

Seinitz azonban azt is felveti, hogy az EU-nak egyelőre nincs ellenszere Orbán Viktor ellen.

„Múlt csütörtök-pénteken az állam- és kormányfők hagyták, hogy Orbán gyűrűt fűzzön az orrukba, és annál fogva vezesse őket” – írta az elemző, utalva az uniós csúcson történtekre.

Az elemző szerint Orbán és az EU képtelenek kijönni egymással, márpedig az egyiknek engednie kell. Szerinte az európai közösség előbb vagy utóbb felmutatja a piros lapot a magyar miniszterelnöknek.

(Forrás: HVG, Kronen Zeitung)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!