Márki-Zay Péter magabiztosan nyerte a polgármester-választást egy hete, a Fideszhez közeli lap pedig elismerte, hogy a párt nem áll fényesen a városban.


„A helyi Fidesz–KDNP-nak sürgősen össze kell kapnia magát, ha nem akarják végleg elveszíteni a vásárhelyi politikai terepet” – írta néhány napja a Promenad24, amelyről legutóbb akkor hallhattunk, amikor Rákay Philip nagy dérrel-dúrral kiszállt belőle márciusban. Akkor a lap munkatársai kritizálták Navracsics Tibort, aki szerintük a nagy összeborulás jegyében Márki-Zay Péterrel közösen parádézott, és nem volt hajlandó elhatárolódni tőle.

A Telex szemlézte cikk szerint „nincs vesztegetni való idő, hiszen kevesebb mint két év múlva sorsdöntő országgyűlési választás lesz Magyarországon”. És Lázár János is bejelentette januárban, hogy 2026-ban nem indul egyéni képviselőjelöltként, mert neki 2024 a korszakváltás éve lesz.

A Promenad24 nem vesztegette az időt: három jelöltet is javasoltak Lázár helyére, és az olvasók rögtön meg is szavazhatták, ki legyen az új Fidesz-jelölt. Közös gondolkodás, casting és a nagy nevek: Farkas Éva Erzsébet, Makó fideszes polgármestere, Szél István, a vásárhelyi Fidesz elnöke vagy Tiszlavicz László orvosprofesszor, aki a Szegedi Tudományegyetem Pathológiai Intézetét vezette. De a jelek szerint egyikük sem nyerte el az olvasók szívét.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!