Azonban politikus marad, szerinte a magyar vidék és a pártja is számíthat a munkájára. Márki-Zay Péter arra biztatja: induljon el a polgármesterségért Hódmezővásárhelyen.


2026-ban nem indul újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben Lázár János - jelentette be a politikus a Facebook-oldalán vasárnap. Márki-Zay Péter már reagált is hírre.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője azt írta, hogy 2024 számára a „korszakváltás éve” a saját politikai pályáján is.

„Hat országgyűlési ciklus, azaz közel negyedszázadnyi képviselőség után, 2026-ban nem indulok újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben. Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok” - írta Lázár. Ahogy fogalmazott:

„A szülővárosomban azonban gyökeres változásra van szükség. Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város” - tette hozzá a miniszter. Szerinte ha ezen változtatni akarunk, ahhoz kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség.

„Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik.”

Szerinte 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre van szükség.

Bár Lázár bejegyzéséből nem derül ki, hogy polgármesterként indulna-e Hódmezővásárhelyen, a város jelenlegi vezetője, Márki-Zay Péter egy kommentben arra biztatta a minisztert, induljon el a címért.

- írta az egykori közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki 2018-ban elsőként a Lázár János támogatásával induló jelöltet, Hegedűs Zoltánt legyőzve, nyerte el a polgármesteri széket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!