Kocsis Máté frakcióvezető azt írta, hogy semmiféle nyomásgyakorlást nem fogadnak el arra vonatkozóan, hogy a parlament mikor, milyen ütemben, milyen ügyeket tárgyaljon.


Támogatja a Fidesz-frakció Finnország NATO-csatlakozását, az erről szóló parlamenti szavazást előre hozzák március 27-ére - közölte Kocsis Máté frakcióvezető pénteken a Facebook-oldalán. Svédország csatlakozásáról később döntenek majd.

Kocsi azt is azt i hozzátette, hogy a Magyar Országgyűlés szuverén testület, hazánk legfőbb népképviseleti szerveként kizárólag egyetlen felettese van: a magyar választópolgárok közössége.

- írta Kocsis.

A két skandináv ország az Oroszország jelentette fenyegetés miatt adta fel semlegességét és jelentette be csatlakozási szándékát. Ezt azonban még a magyar és a török parlament nem hagyta jóvá.

A legutóbbi Fidesz-KDNP frakcióülés után Kocsis Máté azt mondta, hogy

A kormánypártok ezért tárgyalódelegációt is küldtek a két országba Hende Csaba volt honvédelmi miniszter vezetésével.

Az MTI beszámolója szerint a török elnök is pénteken jelentette be, hogy hozzájárulnak a finn csatlakozáshoz. Erdogan abban bízik, hogy a török parlament még a május 14-én tartandó választások előtt ratifikálja Finnország NATO-csatlakozását.

Az elmúlt hetekben a moldovai hatóságok több állítólagos oroszbarát aktivistát is letartóztattak, és elfogták a Wagner zsoldoshadsereg egyik feltételezett munkatársát is, aki megpróbált bejutni az országba.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!