Elon Musk, a Tesla és a SpaceX atyja egyébként sem a visszafogott twitterezéséről híres, most viszont a koronavírus miatt többször is beszállt a nyilvános vitába. A legújabb tweetjei szerint az amerikaiak jócskán túlbecsülik a betegségek és halálozások számát az Egyesült Államokban, és egyáltalán nem hunytak el annyian a vírustól, mint ahogy azt a kormány állítja - írja a Futurism.

Kép: Yasin Ozturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A cikk megírásakor a hivatalos adat 129 718 halott az USA-ban, ez az, amit Musk erősen túlzónak gondol. Tudományos kutatások szerint azonban pont, hogy az ellenkezője az igaz, és valószínűleg több elhalálozást lehet a vírus számlájára írni, mint amennyit hivatalosan annak tartanak. A Yale kutatása szerint például extra 27 ezer halálesettel lehet számolni minimum.

There are a lot of C19 false positives messing up the numbers. Even tests with 5% false positive rate (in *field*, not lab) would show up as ~17 million fake C19 cases even if there were actually none.

- Elon Musk (@elonmusk) June 30, 2020

Musk korábban is kifejtette már a véleményét arról, hogy a koronavírus szerinte túl van tolva, és nem olyan veszélyes járvány, mint amilyennek be akarják állítani. A gond csak az az ilyen álhírekkel, hogy Musk nagyon nagy követői bázissal rendelkezik, így ilyesmit állítani mindenféle biztos bizonyíték nélkül nagyon felelőtlen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!