Azt már egy ideje tudjuk, hogy Elon Musk nagyon kedveli a Twittert, mivel rendszerint a mikroblogon hinti el világmegváltó ötleteinek morzsáit, vagy csak osztja meg pár sorban véleményét bizonyos dolgokkal kapcsolatban.

A Tesla-vezér most azt is egyértelművé tette, mit gondol a világot behálózó Facebookról. Musk valójában pár mondatot fűzött ahhoz a tweethez, amit még Sacha Baron Cohen írt pár napja.

Nem hagyjuk, hogy egyetlen személy szabályozza a vizet 2,5 milliárd ember számára. Nem hagyjuk, hogy egyetlen személy szabályozza az elektromosságot 2,5 milliárd ember számára. Miért hagyjuk, hogy egyetlen férfi irányítsa az információt, amit 2,5 milliárd ember néz? A Facebookot a kormánynak kellene szabályoznia, nem egy egyeduralkodónak"

- írta a Twitteren a színész-komikus, aki emellé egy olyan szerkesztett képet is csatolt, amin Mark Zuckerberg római császárként pózol. Musk ezt a posztot osztotta tovább a saját profilján, amihez odabiggyesztette, hogy "#DeleteFacebook It's lame.", azaz "Töröld a Facebookot, mert béna".

A Tesla-vezér nem a levegőbe beszél, 2018-ban minden cége Facebook-oldalát törölte, 2017-ben pedig egyszer be is szólt Zuckerbergnek, hogy korlátozott a mesterséges intelligenciával kapcsolatos tudása.

#DeleteFacebook It's lame

- Elon Musk (@elonmusk) February 8, 2020

Sacha Baron Cohen szerint meg kéne rendszabályozni Mark Zuckerberget

Szerinte nem normális, hogy több milliárd embert irányít egyedül.

(Kiemelt kép: AFP)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!