A Gazdasági Versenyhivatal július elsejével élesítette azt a rendszert, amely hat kereskedelmi lánc 1200 boltjában több min 60 termék napi fogyasztási árait követi nyomon.


Elindult a kormány árfigyelő rendszere, amely mindenki számára elérhető. Az Árfigyelő nevű weboldal hat kereskedelmi lánc 1200 boltjában több min 60 termék napi fogyasztási árait követi nyomon.

Az Index összeállítása szerint az S méretű tojásokhoz az Auchanban juthatunk hozzá legolcsóbban, míg a nagyobb, M és L-XL méretűeket az Aldiban érdemes beszerezni. A hagyományos házi veknit a Lidl ajánlja a legjutányosabb áron, fél kiló 310 forintba kerül. Aki teljes kiőrlésű pékárut keres, annak az Aldi lehet a legjobb választás, ott ugyanis 299 forintba kerül fél kilogramm.

A tej ára ugyancsak szinte azonos mindegyik áruházláncnál, csupán néhány forint az eltérés.

Az Árfigyelőn kategóriákra bontva lehet böngészni a termékeket, és a rendszer tartalmaz egy térképet is, amellyel könnyen megtalálhatók a közelünkben lévő üzletek. Emellett az árfigyelés többek között azt is megmutatja, ha egy áruházlánc boltjaiban eltérő áron lehet hozzájutni ugyanahhoz a termékhez.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!