Hiába csökkent a kőolaj világpiaci ára, a forint gyengülése miatt ezt nem érezzük.


Van, ahol 623, máshol 645, de akad ahol 675 forintot kell fizetni a 95-ös benzin literéért - derül ki az rtl.hu összeállításából. A gázolajat még ennél is drágában lehet tankolni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk: kedd este a kormány bejelentette, hogy eltörlik a benzinársapkát, miután országszerte ellátási gondok alakultak ki a kutakon. Így azóta már piaci áron lehet tankolni a 95-ös benzint és gázolajat.

Az rtl.hu azt írja, hogy azóta megszűntek a sorok, viszont visszatértek a jelentős árkülönbségek a benzinkutakon.

Akad 76 forintos árkülönbség is.

A gázolajnál is jelentős árkülönbséget számoltak: 3000 forintot.

A visszatérő piaci versenyt jól mutatja, hogy az Auchan töltőállomásain az átlagárnál jóval olcsóbban, 599 forintért lehet kapni egy liter benzint.

A Holtankoljak.hu korábban azt írta, hogy péntektől lejjebb mennek majd a nagykereskedelmi átlagárak, de ez egyelőre a kutakon még nem jelentkezik. A Gazdaságkutató Intézet szerint is hiába csökkent a Brent-olaj hordónkénti ára majdnem 15 százalékkal, ez a hazai üzemanyagárakban kevésbé mutatkozik.

– mondta a portálnak Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója. Drasztikus forgalomcsökkenésre az ünnepek miatt decemberben még nem, inkább januártól számítanak a szakemberek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!