A XVII. kerületi ingatlan kikiáltási ára 27 millió forint, február végéig lehet rá licitálni.


Elárverezik Szilágyi István budapesti házát, ahol két éve a saját fia végzett az idős színésszel - írja a Blikk. A XVII. kerületi ingatlan kikiáltási ára 27 millió forint.

A Fővárosi Ítélőtábla novemberben helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Sz. Pétert, apja meggyilkolása miatt. A férfi különös kegyetlenséggel végzett Szilágyi Istvánnal 2020. májusában:

A brutális gyilkosság után két évvel azonban Sz. Péter megörökölte a XVII. kerületi családi házat. A romos épületen azonban közel harmincmillió forintos tartozás van, és bár Szilágyi István azóta meghalt özvegye korábban megpróbálta negyvenmillióért eladni a házat, nem talált rá vevőt.

A licit három szakaszból áll: az első körben 24,3 millió forint a legalacsonyabb ár, amiért hozzájuthat a licitáló, a második körben már csak 18,9 millió forint. Ha ekkor sem kel el az ingatlan, az utolsó szakaszban már 13,5 millió forintos ajánlatot is tehetnek az érdeklődők.

A Blikknek egy ingatlanszakértő azt mondta, hogy nem is a romos épület az, ami igazán értékes.

A Blikk szerint azonban nagyon furcsa, hogy a birtokába jutott dokumentum, amiben azt írják: az ingatlant belülről közvetlenül a tulajdonossal, bentlakóval egyeztetett időpont után lehet megtekinteni. A házban azonban az özvegy, Humenyánszky Jolán halála óta nem él senki. Az életfogytiglanra ítélt Péter pedig értelemszerűen nem tudja bemutatni az ingatlant az érdeklődőknek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!