A Glock Aviation GmbH flottájába mindössze négy gép tartozik. A cég mögött Gaston Glock és felesége állnak.


Gaston Glock fegyvergyáros-üzletember flottájába tartozik az az OE-XWY lajstromjelű helikopter, amelyet Mészáros Lőrinc használ - írja a Válaszonline. A milliárdos ezzel repült a feleségével, Várkonyi Andreával Szegedre is a hétvégén.

A Telex később azt is kiderítette, hogy a hatvanpusztai major felé is elrepült az OE-XWY bérhelikopter.

A helikopter egy osztrák vállalat, a klagenfurti Glock Aviation GmbH kötelékébe tartozik, a cég flottája pedig mindössze négy gépből áll. A Válaszonline szerint a Glock Aviation tehát egy olyan vállalat, ahol a szolgáltató tulajdonos és a végfelhasználó között legfeljebb egy-két lépés távolság lehet. Az osztrák cégjegyzékből az is kiderül, hogy

Glock arról ismert, hogy a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) minden ismertebb elnökével a lehető legbizalmibb kapcsolatban állt. Az eurómilliárdos korábban titkos moszkvai utat szervezett Jörg Haidernek, de a neve felmerült a Heinz-Christian Strache-féle Ibiza-botrányban is.

2018-ban pedig a Glock családdal szintén összejáró Norbert Hofer, közlekedési miniszterként felügyelőbizottsági tagsághoz juttatta az asszonyt az osztrák légiforgalmi irányításért felelős állami Austro Controlnál. Mindezt úgy, hogy Kathrin Glocknak nem voltak tapasztalatai az iparágban.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!