Erre hivatkozva mentették fel egy római középiskola idős gondnokát, aki megfogdosott egy diáklányt. Az ítélet nagy felháborodást váltott ki, a közösségi médiát ellepték a tiltakozó videók.


Egy olasz bíró arra hivatkozva mentett fel a szexuális zaklatás vádja alól egy 66 éves iskolai gondnokot, hogy álláspontja szerint nem bűncselekmény valaki megfogdosása, ha az 10 másodpercnél rövidebb ideig tart. Válaszul az olaszok tiltakozó videókkal árasztották el a közösségi médiát.

A 66 éves Antonio Avola, egy római középiskola gondnoka azért állt bíróság elé, mert 2022 áprilisában egy 17 éves diáklány mögé osont az iskola lépcsőházában, belenyúlt a tinédzser nadrágjába, majd megsimogatta a fenekét és a fehérneműjét.

„Édesem, tudod, hogy csak vicceltem” – mondta Avola a döbbent lánynak, aki viszont nem fogadta ilyen vidáman a dolgot, és bejelentette az esetet a rendőrségnek.

A római államügyészek szexuális zaklatással vádolták meg az iskolai gondnokot, és közel négy év börtönbüntetést kértek rá, míg a férfi továbbra is kitartott azon álláspontja mellett, hogy viccnek szánta a tapizást.

A diáklány azt mondta az olasz sajtónak, hogy felháborítja az ügy lezárása.

„A bíró úgy döntött, hogy ez csak egy vicc volt? Nos, ez egyáltalán nem volt tréfa számomra. A gondnok hátulról szó nélkül beletette a kezét a nadrágomba, megtapogatta a fenekemet. Megsértette az intim szférámat. Számomra ez nem vicc. Egy idős embernek nem így kell „viccelnie” egy tinédzserrel” – mondta a 17 éves diáklány.

Az ország közvéleményét is felháborította az ítélet, amelynek nyomán

A főként a TikTokon és az Instagramon közzétett videóknak az is céljuk, hogy bemutassák, milyen kellemetlenül hosszú lehet 10 másodperc, különösen szexuális zaklatás során. Többen azt is elmondják a felvételeken, hogy senkinek sincs joga megérinteni egy másik embert annak beleegyezése nélkül.

Forrás: New York Post


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!