A termeléskiesést a cég a nappali munkarendben foglalkoztatottak munkaidejének növelésével próbálja csökkenteni.


Mint korábban kiderült: a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában múlt héten kedden délután kezdődött a munkabeszüntetés, amiben a dolgozók 70 százaléka vesz részt. A termeléskiesést a cég a nappali munkarendben foglalkoztatottak munkaidejének növelésével próbálja csökkenteni - mondta a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke csütörtökön.

Hétfőn hatodik napja tart a sztrájk a Hankooknál, és nemhogy alábbhagyna a Dunaújvárosban működő gumiabroncsgyártó cég munkásainak lelkesedése, csak még elszántabbak lettek – ez derül ki abból, amit Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke elmondott a Mércének.

Az is kiderült: egyre többen csatlakoznak a munkabeszüntetéshez.

Egyelőre úgy tűnik, nem jutnak közös nevezőre a felek: a cég jelenleg nemcsak elzárkózik a tárgyalások elől a szakszervezet szerint, de jogsértéseket is elkövet szerintük. A vállalat állítólag nem hajlandó együttműködni az érdekképviselettel annak ellenére, hogy ez kötelességük lenne.

A szakszervezet további érdekességekről is beszámolt: azt mondják, az üzemben hangosbemondón keresztül riogatják, zsarolják a dolgozókat is, meg olyan sztrájktörőket vetnek be, akik nincsenek is szerződéses viszonyban a Hankookkal.

Ha nem fejezi be ezeket a cég, akkor a szakszervezet hamarosan jogi eljárást indít a vállalattal szemben.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!