Lehet, hogy a füstmérgezésre kiérkező járőr nem a protokollnak megfelelően ellenőrizte a házat. A színész szülei nem adják fel, hogy megtalálják fiuk halálának felelősét.


Tavaly év elején mindenkit sokkolt a hír, hogy 2021. december 31-én saját lakásában elhunyt Babicsek Bernát. A fiatal zenész-színész füstmérgezést kapott.

A sztár halála után közel másfél évvel újabb fordulatot vett az ügy. Szülei azt állítják, meg lehetett volna menteni a 41 éves művész életét, ha a füstjelző miatt kiérkező járőr az előírásoknak megfelelően jár el.

Nem is értem, hogyan nem tudta megkülönböztetni a kettőt. Alig pár percet volt kint, majd jelentette a diszpécsernek, hogy mit tapasztalt, aztán elment. Azt hiszem, ha a járőr nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, ha felzörgeti Bernátot, a fiunk még ma is élhetne...”

– nyilatkozta a Blikknek Babicsek Bernát édesanyja.

Az asszony és férje úgy döntöttek, ügyvéd segítségét kérik. Dr. Borbély Zoltán panaszára végül a rendőrség újraindította a nyomozást. A hatóságok rekonstruálták az esetet, több körülményt is megvizsgáltak.

– mondta el a lapnak az ügyvéd. Hozzátette: „Például a kiérkező járőr nem járta körbe az előírás szerint az épületet, és nem tartózkodott megfelelő időtartamot sem a háznál annak érdekében, hogy felmérje, miért is jelzett a már említett készülék.”

„Most az a kérdés, hogy ezekért a hibákért, a foglalkozási szabályok megszegéséért kit terhel felelősség, egyáltalán terhel-e bárkit. Ennek függvényében halad majd tovább az ügy” – ismertette Borbély.

Ha kiderül, hogy a biztonsági cég és a diszpécser nem a jogszabályoknak megfelelően járt el, büntetőeljárás is indulhat az ügyben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!