Akár a fapados repülők jegyárainak emelkedéshez is vezethet, ha év végéig tényleg be kell zárni a Liszt Ferenc repülőtéren a fémszerkezetes beszállóhelyeket, ahonnan most az olcsóbb járatokat indítják.

A kormány megtiltaná a használatát, mert szerintük ott méltatlan az utasok kiszolgálása.

A reptér korábban már bejelentette, hogy új terminált építenek a fapadosoknak, de ez csak évek múlva készülhet el.

Az utasok már régóta panaszkodnak a jelenlegi megoldás miatt, mert csak sétálva lehet megközelíteni az építményt, amelyek levegőtlenek, a fűtése és a hűtése sem megoldott rendesen. A kormány szerint mindez méltatlan, ezért az ideiglenes beszállóhelyet az év végével bezáratnák, ha az üzemeltető addig nem intézkedik.

Egy szakértő szerint, ha fél év múlva ezeket az épületeket be kell zárni, akkor a helyébe csak egy szintén ideiglenes megoldást lehet kialakítani, ami szintén nem lesz jobb.

Bár már folynak a fejlesztések, de a végleges kialakítás még évek múlva várható csak, ekkor adnák át az új terminált a fapadosoknak.

A probléma oka, hogy a fapadosok forgalma sokkal jobban nőtt, mint a hagyományos légitársaságoké. Ugyanakkor a jelenlegi épület használatáért jóval kevesebbet fizetnek, mint a kényelmesebb beszállást biztosító helyek ára. A drágább hely árát pedig vélhetőleg az utasokra fogják hárítani - mondta a szakértő.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

A héten jelentették be, hogy meghatározó menedzsmentpozíciókba, a fejlesztési, valamint a vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatóság élére nevezett ki új vezetőket a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport július elsejétől.

René Droese, az ingatlangazdálkodási és cargo üzletág vezetője veszi át - meglévő szakterülete mellett - a vállalat fejlesztési igazgatóságának irányítását Stephan Schattney-től július elsejével. René Droese több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik az ingatlan-, illetve a repülőtérfejlesztés területén, a német szakember több mint egy évtizede, 2007 óta dolgozik a Budapest Airportnál.

A vállalat kommunikációs igazgatóságának, illetve kormányzati kapcsolatainak irányítására Valentínyi Katalint nevezik ki, szintén július elsejétől. Valentínyi Katalin közel egy évtizedes újságírói, illetve szintén közel tízéves kommunikációs tanácsadói és vezetői, valamint kormányzati tapasztalattal rendelkezik. Társadalmi tevékenysége részeként a Példakép Alapítvány alapító-vezetője. A szakember a pozíciót 2008 óta betöltő Hardy Mihályt váltja a vállalat kommunikációs vezetésében, illetve Szarvas Gábort a kormányzati kapcsolatok területén.