Karácsony Gergely szerint „sok tárgyalással és okos lobbizással szereztük meg az Európai Unió fejlesztési kereteiből”. Minden fillért arra akarnak használni, hogy még zöldebb, szolidárisabb és szabadabb hely legyen Budapest.


A Főpolgármesteri Hivatal közleményéből kiderül: közlekedésfejlesztésre 178 milliárd, közterület-fejlesztésre 50 milliárd, esélyteremtő fejlesztésekre 34 milliárd, árvízvédelemre és vízgazdálkodásra 38 milliárd forint uniós forrás jön.

Az ezekből megvalósuló fejlesztések közül több már folyamatban van. A főváros fejlesztésére érkező, jelentős összegű forrásokat az Otthon Budapesten Stratégia célkitűzéseinek megvalósítására fordítják: zöld, esélyteremtő, nyitott várossá teszik Budapestet. A következő években jelentős lépéseket szeretnének tenni a klímaváltozás csökkentése és a már elkerülhetetlen következményekre felkészülés érdekében. Ezen felül csökkentik a lakhatási válságot és jelentős szociális fejlesztéseket hajtanak végre.

Az uniós források érkezésének feltétele az volt, hogy azokhoz Magyarország hozzáférjen, továbbá a fejlesztésekhez szükséges források rendelkezésre állása a főváros többéves előkészítő munkájának és a megfelelő projektek kidolgozásának az elismerése is.

– mondta Karácsony Gergely főpolgármester Brüsszelben, a fejlesztési csomag bejelentésekor

A fővárosi önkormányzat a következő hetekben részletesen bemutatja a Budapest következő éveit meghatározó fejlesztési csomag elemeit – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!