Szexuális erőszak, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség azzal a 39 éves miskolci férfival szemben, akit a vád szerint fogva tartotta, verte és napi rendszerességgel megerőszakolta a volt élettársát.


Jogg Zsolt, a Borsod Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy 14 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kértek a férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Kérdésünkre elmondta, hogy a férfi tagadta a szexuális erőszakot a nyomozati szakban és azt állította, hogy nem verte és nem is tartotta a fogva a nőt. Sőt, szerinte a volt élettársa volt az, aki rátámadt és erőszakosan viselkedett vele szemben.

A vádirat szerint a férfi tavaly április végén a miskolci lakására hívta a volt élettársát, akit féltékenységből előbb felelősségre vont a korábbi párkapcsolatai miatt, majd ököllel többször is fejen ütött. A főügyészség tájékoztatása szerint a menekülni próbáló nőt a hajánál fogva visszahúzta, majd térdre és szexuális cselekményre kényszerített. Ezután a sírva könyörgő nőt lemeztelenítette, és ismét szexuális erőszakot követett el a sérelmére.

A nő kétségbeesésében, hogy megpróbálja elkerülni a további bántalmazást, kedvesen viselkedett a férfivel.. Miután lefeküdtek aludni, a a nő megpróbált kimenekülni a lakásból, de a vádlott újból visszatartotta, és úgy arcon ütötte, hogy eleredt az orra vére. Ezt követően a terhelt egy késsel többször is megszúrta a nő lábait és vállát, amely erős vérzéssel járt.

Az éjszaka folyamán még újabb ököl ütésekkel az áldozata arccsontját és orrcsontját is eltörte. Ezt követően pedig ágyhoz kötözte az öntudatlan és ájult nőt.

A férfi több mint fél hónapig a lakásban bezárva tartotta többször bántalmazta, és napi rendszerességgel megerőszakolta a nőt, akinek csak akkor sikerült elmenekülnie, amikor megígérte, hogy vissza fog költözni hozzá. Az ügyészség vádiratában 14 év fegyházat kért a többszörös erőszakos visszaesőre, azzal, hogy feltételesen se bocsáthassák szabadon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!