Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt az aljas indokból, felfegyverkezve, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésével és más bűncselekményekkel gyanúsított ceglédi férfit, aki fogva tartotta és többször is megszúrta a négyéves gyermeke anyját.


Értesüléseink szerint a belvárosban lakó férfi nem akarta, hogy az élettársa a ceglédi kórházban dolgozzon a járvány miatt, ezért egyre erőszakosabban próbálta rávenni a nőt arra, hogy hagyja ott az egészségügyi intézményt és váltson munkahelyet.

Ezt a nő nem tette meg és azt tervezte, hogy a gyermekükkel elköltözik a férfitól, aki ezt nem akarta megengedni. Egy alkalommal a pár szóváltásba keveredett egymással, amely során a férfi a gyermekük szeme láttára megverte a nőt. Néhány nappal később a nő úgy döntött, elhagyja a közös otthonukat, ezért összekészítette a saját és gyermeke iratait.

Amikor a gyanúsított észlelte, hogy a dokumentumok nincsenek a megszokott helyükön, akkor fenyegetőzve számonkérte az asszonyt. Amikor a nő nem válaszolt neki, a férfi beletörte a zárba a kapukulcsot, hogy ne tudjon kijutni az asszony.

Ekkor a nő a kerítésen keresztül próbált meg segítséget kérni a szomszédoktól, a férfi pedig elkezdte keresni az iratokat a házban és egyre agresszívebbé vált, Amikor egy járőr kiért a helyszínre, a nő megpróbált szót váltani vele, a férfi azonban egy ollóval utánament és felszólította, hogy menjen be a házba.

A lakásban a férfi közölte az asszonnyal, hogy ő elmehet, de a gyermeküket nem engedi el vele. Közben a férfi egy kést vett magához és azzal közelített a nő felé, akinek a kezét több alkalommal is megszúrta. Végül a TEK- esek fogták el a férfit. Úgy tudjuk, hogy a férfi érdemi védekezést terjesztett elő a kihallgatása során.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a ceglédi ügyészség indítványával, és bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt letartóztatta a férfit.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban bűnügyi felügyelet elrendeléséért fellebbezett. A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!