A fideszes EP-képviseló szerint a TISZA Párt vezetője nem kerülheti el a felelősségre vonást. Szerint Magyar azért lobbizik, hogy az EP baloldali többsége megvédje őt.


Mi is írtunk róla, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kérvényezte Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlament elnökénél. Arra hivatkozott, hogy nyáron az európai parlamenti képviselő egy összeszólalkozás után elvette egy őt videózó közel 100 ezer forintot érő telefonját, majd a Dunába dobta azt.

A politikus szerint az egész ügy a kormány kreálmánya, azt írta a közösségi oldalán: „Az ügyészség kezdeményezi az európai parlamenti mentelmi jogom felfüggesztését. Milyen gyors és »hatékony« tud lenni a Fideszt alapító Polt Péter… Tónival mi a szitu, legfőbb ügyész elvtárs?”.

A TISZA Párt vezetője azt is közölte, hogy hajlandó lemondani a mentelmi jogáról, ha Orbánék megszavazzák Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez.

Az eset miatt Deutsch Tamás a közösségi oldalán írta meg, hogy az összes európai parlamenti képviselőt levélben tájékoztatják Magyar Péter mentelmi ügyéről.

A Fidesz EP-képviselője azt írta:

A politikus úgy véli, hogy Magyar "diszkóbotrányának éjszakáján csatak részegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik. Az őt levideózó vendéget megfenyegette, meg is ütötte, majd ellopta a telefonját és miután a botrányos viselkedése miatt kidobták őt a tinipartyról, az ellopott telefont bedobta a Dunába. Azért lopta el és dobta a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek amelyekből kiderül, hogy Magyar Péter nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát…".

Deutsch szerint "A botrányhősnek persze esze ágába sincs felelni ezért a tettéért sem. A Tisza Párt elnöke ugyanis bejelentette, nem mond le a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. Magyar azért lobbizik fűnél-fánál, hogy amikor majd a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, akkor az EP baloldali többsége megvédje őt, és így megússza a felelősségre vonást az általa elkövetett bűncselekményért".

- áll a bejegyzésében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!