Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a 2020 májusában történt Deák téri kettős gyilkosság büntetőpere.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője lapunk megkeresésére azt mondta, hogy az ügy első rendű vádlottja, Cs. Krisztián valamint a másod, és harmadrendű vádlott is tagadta a bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

Cs. Krisztián a születésnapját ünnepelte az ominózus éjszaka a társaságában lévő ikrekkel, akikkel különböző Deák téri szórakozóhelyeken ivott. Hajnal három körül arra lettek figyelmesek, hogy a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésénél egy öttagú, számukra ismeretlen társaság hangoskodik és lökdösődik. Cs. Krisztián ettől "teljesen beindult"; azzal a felkiáltással, hogy "mindjárt beugrok bokszolni", elővett egy kést és beszaladt a társaság tagjai közé.

Kilenc centiméter pengehosszúságú késével a 16 éves Lászlót kétszer háton és kétszer mellkason szúrta, és amikor az összeesett, J. Marcell még hétszer fejbe rúgta a földön fekvő fiút. Eközben a testvére szorosan mögötte állt, hogy így biztosítsa a bántalmazást.

Cs. Krisztián a 20 éves Gergelyt kétszer oldalba és kétszer mellkason szúrta, illetve mellkason rúgta, majd a társaival együtt elmenekült a helyszínről. A verekedés idején mind az áldozatok, mind a gyanúsítottak kábítószerek hatása alatt álltak.

Kapcsolódó

Felfegyverkezve raboltak Cs. Krisztiánék pár órával a Deák téri kettős gyilkosság előtt

Panasszal éltek az újabb gyanúsítás ellen, de ezt az ügyészség elutasította. A bíróság meghosszabbította a letartóztatásukat.

A két megkéselt fiút a kiérkező rendőrök megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett rajtuk segíteni. Később kiderült, hogy Cs. Krisztián és öt társa korábban összeverekedett egy másik társasággal is, akiknek ellopták a hordozható hangfalát, illetve egyiküket combon szúrták.

Az ügyész 23 év 10 hónapot kért a több ember sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt Cs. Krisztiánra arra az esetre, ha a mai előkészítő ülésen beismeri a bűnösség és lemond a tárgyalás jogáról is. Az ikrekre pedig 14 év 10 hónap, illetve 8 év 8 hónap szabadságvesztést indítványozott beismerés esetére. Ám sem Cs. Krisztián, sem pedig az ikrek nem kötöttek alkut, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

Az ügynek van három másik vádlottja is. Egyikük az egyik sértett rokona, neki csoportosan, társtettesként elkövetett garázdaság miatt kell majd felelnie, ahogy egy másik vádlottnak is. A hangfal elrablásában részt vevő lányt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt állítják majd bíróság elé a jövő héten.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!