150 ezer forintra bírságolta a rendőrség a Mi Hazánk Mozgalom pártigazgatóját, Árgyelán Jánost, amiért részt vett a Deák téri kettős gyilkosság miatt meghirdetett demonstráción - írta közleményben a párt. A rendőrség a veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok megszegésére hivatkozott.

Árgyelánt május 28-án, a Mi Hazánk Mozgalom demonstrációja előtt igazoltatták a rendőrök a Dohány utcában. A párt vonulásos megemlékezést hirdetett az Országos Roma Önkormányzat irodájától arra a feltételezésre építve, hogy a késelés elkövetői romák voltak, bár a tüntetés idejére kiderült, hogy ez nem így van.

A Mi Hazánk közleménye szerint a rendőrök a megemlékezésre érkezőket hazaküldték, sokakat igazoltattak, többektől elvették a zászlókat, transzparenseket, és összesen 34 embert jelentettek fel. Eljárást indítottak a párt két országgyűlési képviselője, Dúró Dóra és Apáti István ellen is, akik lemondtak mentelmi jogukról.

Videós beszámolónk a tüntetésről:

"Ha nem fogják vissza a cigány vezetők a sajátjaikat, akkor nagyon nagy problémák lesznek"

Felvonulást tartott a Mi Hazánk Mozgalom a Deák téri kettős gyilkosság miatt. Bár a Pesti Srácok korábbi cikkéből az derül ki, hogy a gyilkosság elkövetője nem cigány származású, a felszólaló politikusok cigánybűnözésről beszéltek.

Kiemelt képünkön Apáti István látható a Mi Hazánk demonstrációján. Fotó: Farkas Norbert / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!