Drog hatása alatt álltak a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottjai - tudta meg a 24.hu. Értesüléseink szerint a tömegverekedés után előállított kilenc személy közül egy lánynak a kivételével mindenkinél kimutatott valamilyen kábítószert a gyorsteszt. Magyarul a kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián, valamint a szintén letartóztatásban lévő ikrek, J. Marcell és J. Dániel is drog hatása alatt állt a bűncselekmény elkövetésekor.


Úgy tudjuk, hogy a két meggyilkolt fiúnak, M. Lászlónak és K. Gergelynek a zsebeiben marihuánát, és fehér port találtak a nyomozók. Azt, hogy fogyasztottak-e belőle, és mennyit, azt csak a későbbi boncolás fogja tudni majd megállapítani.

Mint arról korábban beszámoltunk, két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással péntek hajnalban a belvárosban. A velük lévő három lány megpróbálta szétválasztani a verekedőket, de nem jártak sikerrel. Cs. Krisztián többször is megszúrta az egyik fiút akit - miután a földre került - az egyik társa többször is fejbe rúgott. Eközben a fivére a jelenlétével biztosította a helyszínt. Ezt követően a késelő a helyszínről távozó másik férfi után ment és mellkason szúrta

A rendőrök pár percen belül a helyszínre értek, de addigra már többen is elfutottak. A földön talált 16 éves és egy 21 éves fiú olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett segíteni rajtuk. Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberöléssel, míg két barátját J. Marcellt és J. Dánielt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg.

A születésnapját ünneplő 18 éves fiatal először írásban beismerte a bűnösségét a rendőrségen, ezt azonban visszavonta a bíróságon. Az ikrek, J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tettek a kihallgatásuk során. Cs. Krisztián bizonyítottság esetén 10-20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó fegyházzal büntethető. Két cinkostársa három évet kaphat csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!