Édesanyja szerint a drog és alkohol miatt módosult tudatállapotban volt a fia, amikor megkéselt két fiatalt.

Mint azt megírtuk, múlt pénteken hajnalban a budapesti Deák Ferenc téren egy szóváltás után tömegverekedés tört ki két társaság között. A végén megkéseltek két fiatalt, akik a helyszínen belehaltak sérüléseikbe.

A nyomozás szerint egy 10 fős társaság verekedett össze, 16 és 23 év közötti férfiak. A késelő csütörtökön töltötte be a 18. életévét. Több késszúrással ölte meg az áldozatokat, majd menekülés közben eldobta a kést, amit a rendőrök egy autó alatt találtak meg.

Cs. Leventéné - a 18 éves Cs. Krisztián - édesanyja a Borsnak azt mondta, hogy a fia nem agresszív, ezért szerinte kábítószer hatása alatt volt, mikor megszúrta a 16 és 21 éves férfiakat.

hirdetés

"Krisztián végig velem nevelkedett, csak egy, azóta megoldódott családi probléma miatt került néhány napra otthonba. Én vagyok az anyja, tudom, hogyan élt.

Egy normális fiú, aki szereti a családját és rajong a négy testvéréért. Szörnyű tragédia történt, mégpedig a drogozás és az alkohol miatt. Biztos vagyok benne, hogy Krisztián módosult tudatállapotban tette, amit tett"

– mondta.

A fiúnak már korábban is voltak gondjai, a hatóságok vizsgálták kábítószerrel kapcsolatos és erőszakos jellegű bűncselekmények miatt. Egy ideje körözték is, mivel egy korábbi büntetőeljárás miatt kijelölt tartózkodási helyét elhagyta.



hirdetés