Édesanyja szerint drogot fogyaszthatott az a 18 éves Cs. Krisztián, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy 16 és egy 21 éves fiatalembert a péntek hajnali Deák téri tömegverekedés során. Cs. Leventéné a Borsnak azt mondta, hogy egyáltalán nem agresszív típus a fia, aki szerinte kábítószer hatása alatt állhatott a bűncselekmény elkövetésekor.


Krisztián végig velem nevelkedett, csak egy, azóta megoldódott családi probléma miatt került néhány napra otthonba. Én vagyok az anyja, tudom, hogyan élt. Egy normális fiú, aki szereti a családját és rajong a négy testvéréért. Szörnyű tragédia történt, mégpedig a drogozás és az alkohol miatt. Biztos vagyok benne, hogy Krisztián módosult tudatállapotban tette, amit tett

- mondta a gyilkosságokkal gyanúsított férfi anyja.

A több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsított férfinak már korábban is meggyűlt a baja a hatóságokkal kábítószerrel kapcsolatos és erőszakos jellegű bűncselekmények miatt. Ráadásul, már jóideje körözték is, mert elhagyta egy korábbi büntetőeljárás miatt kijelölt tartózkodási helyét.

Mint arról korábban beszámoltunk, két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással péntek hajnalban a belvárosban. A velük lévő három lány megpróbálta szétválasztani a verekedőket, de nem jártak sikerrel. A rendőrök pár percen belül kiértek a helyszínre, de addigra már többen is elfutottak. A földön fekvő 16 éves és egy 21 éves fiatal olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Cs. Krisztián több emberen elkövetett emberöléssel, míg két barátját J. Marcellt és J. Dánielt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg.

A kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián először írásban beismerte a bűnösségét a rendőrségen, majd visszavonta a vallomását a bíróságon. Az ikrek, J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során A három fiatal letartóztatásban várja a további büntetőeljárást.

Kiemelt kép: Mihádák Zoltán /MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!