Az indoklás szerint bár az orvos-igazgató, a főigazgató-helyettes és az ápolási igazgató is „nagyszerű szakmai munkát végzett”, nem szóltak időben a kialakuló vezetői válságról az országos kórházi főigazgatónak.


Miután saját kérésére a hétvégén menesztették a Péterffy Sándor utcai kórház márciusban kinevezett igazgatóját, hétfőn az intézmény teljes menedzsmentjét lefejezték. A főigazgató-helyettes és az orvos-igazgató osztályvezető főorvosként folytatja, az ápolási igazgató nem kíván maradni.

Tóth László március elsején váltotta a Péterfy Sándor utcai kórház nyugdíjba vonuló főigazgatóját az intézmény élén. Tóth a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját cserélte a városi kórház igazgatói székére.

és volt aki szerint „agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait”. Emellett a kórház működtetésével is súlyos gondok adódtak: klímahiány, felújítás és csőtörés miatt is sorra álltak le a műtők.

Hétvégén derül ki, hogy Tóth László lemondott. Az országos kórházi főigazgatóság szűkszavú közleményében azt írta, hogy a főigazgató vezetői megbízása saját kérésére szűnt meg.

A Népszava szerint a hétfői rendkívüli értekezleten az Országos Kórházi Főigazgató, Jenei Zoltán pedig bejelentette, hogy

Tersztyánszky Rita főigazgató-helyettes, Szilágyi Emese orvos-igazgató és Kaszai Erzsébet ápolási igazgató megbízatásának visszavonását azzal indokolták, hogy noha nagyszerű szakmai munkát végeztek, nem szóltak kellő időben az intézményben kialakuló vezetői válságról az országos kórházi főigazgatónak.

Az érintettek a döntést tudomásul vették, a két orvos osztályvezető főorvosként folytatja a munkáját, míg az ápolási igazgató – A Népszava szerint – nem kíván maradni.

A kórházi főigazgatóság hétfő délután kiadott közleményben azt írja:

„A Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) 2023. június 26-tól Dr. Kökény Zoltánt bízta meg a Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet orvosigazgatói feladatainak ellátásával.”

Szintén a dél-pesti kórházból érkezik az az új orvosigazgató, Simon István Krisztiánné. A főigazgató-helyettesi pozíció megszüntették az intézményben,

(Forrás: Népszava)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!