Hardit Singh szülei elismerik, hogy fiuk ittas volt, de nagyon jól úszott, és nehezményezik, hogy a hajó személyzete nem figyelmeztette a gyors folyású Duna veszélyeire.


A szülők szerint Hardit Singh még ma is élne, ha másképp cselekszik annak a sétahajónak a személyzete, melyről a Los Angeles-i férfi május 22-én este váratlanul a Dunába ugrott, miközben a barátaival szórakozott.

Ahogyan beszámoltunk róla, június 2-án megtalálták annak a 28 éves amerikai turistának a holttestét, aki a barátaival és a rokonaival május 22-én sétahajózáson vett részt a Dunán, majd vacsora közben egy hirtelen ötlettől vezérelve a folyóba ugrott. Szülei Magyarországra utaztak, hogy utánajárjanak fiuk tragédiájának.

Hardit apja az RTL-nek nyilatkozva azt mondta,

Hozzátette, a tragikus estén készült videókon látszik, hogy Hardit és barátai jól érezték magukat a hajón, beszélgettek és nevetgéltek, miközben megittak 9-10 pezsgőt. Az apa szerint először fia egyik unokatestvére vetette fel, hogy beleugrik a vízbe, de végül meggondolta magát, mert nem akart vizes lenni. Ezután megkérdeztek egy hoszteszt, hogy ő beugrana-e 5000 euróért a vízbe, és ő igennel felelt.

„Megkérdezték tőle, mi történik, ha valaki beugrik a Dunába. Azt mondta, a hajó megáll, majd kimentik őt a vízből. Erre az egyik unokatestvér megkérdezte: »Hardit, te ugrasz?« Ő igennel felelt. Nagyon jól úszott, de ekkor már nagyon részeg volt” – mesélte az apa, aki szerint az egyik videón lehet látni, hogy a fia feljön a víz felszínére, úszott, de a hajó nem állt meg.

Róna Péter, a Hardit szülei által felkért ügyvéd azt mondta, szerinte több hiba vezetett a tragédiáig.

„A pincérek és a dolgozók tudtak az egészről, de nem mondták neki, hogy a Duna veszélyes. Ők nem tudták, hogy az. Benne voltak ebben a játékban” – mondta az RTL-nek a jogász, aki szerint számos lehetőség lett volna arra, hogy kimentsék a fiút, de szerinte hagyták meghalni.

A hajót üzemeltető cég közleményében azt írta, a vízbe ugrás észlelésekor a kapitány azonnal leállította a motorokat, megakadályozva, hogy a vízbe esett testet maga alá sodorja a hajó.

A társaság közleménye szerint egyszerre két hajó is kereste az amerikai turistát. Később az a hajó folytatta a keresést, amelynek nagyobb esélye volt megtalálni a testet, a sétahajó elhagyta a helyszínt.

és mindent megtesznek azért, hogy kiderüljön, ki a felelős a tragédiáért.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!