Courtney Stoddent valójában baromi könnyű kinevetni az alapján, amit a Google képtalálatai mutatnak, vagy amit az amerikai bulvárlapokban olvashatunk róla. De miután sikerül feldolgoznunk azt, hogy mennyi idős volt, amikor megházasodott, és hogy ebben mégis milyen szerepet játszott az anyja, már nem fogunk sokat nevetni.

Courtney Stodden és Doug Hutchinson 2011-ben - Fotó: JB Lacroix/WireImage

Ahhoz, hogy Courtney Stodden hozzámehessen Doug Hutchinsonhoz, a lány szüleinek beleegyezése és engedélye kellett, amit könnyen meg is kapott. Az esküvőt a korhatárok és a jogszabályok szerint még így is csak Nevada államban tarthatták meg. Ezek után az amerikai bulvárlapok nyilván azonnal címlapra tették a párt, és úgy kezelték őket, mint egy cirkuszi látványosságot. A Radar Online az esküvő után például a következő címmel jelentetett meg róluk cikket:

A tini menyasszony Courtney Stodden a nászéjszakájáról: 24 órán át élveztem.

Courtney Stodden szűzen ment férjhez, Doug Hutchinsonnal pedig állítólag már azelőtt szóba jött a házasság, hogy egyáltalán személyesen találkoztak volna. A velük készült egészen bizarr videós interjúkból sokáig csak az derült ki, hogy online kerültek kapcsolatba egymással, a BuzzFeed interjújából azonban megtudhattuk, hogy a pár gyakorlatilag Stodden anyján keresztül ismerte meg egymást: Krista Keller be akarta íratni lányát egy színészkurzusra, amit Hutchinson tartott. Az nem derült ki, hogy végül tényleg járt-e az órákra, illetve hogy a lehetséges tanár-diák kapcsolat miként váltott át személyes levelezéssé, mindenesetre az e-mail-váltásukat állítólag végigkövette Stodden anyja is.

***EXCLUSIVE*** LOS ANGELES, CA - OCTOBER 27: A collection of photos of a younger Courtney Stodden, pre marriage and pre controversy over her sexy look, on October 27, 2011 in Los Angeles, California. Courtney Stodden has been all over the media world this week after being kicked out of a pumpkin patch with her husband, Doug Hutchison. PHOTOGRAPH BY GSI / Barcroft Media UK Office, London. T  44 845 370 2233 W www.barcroftmedia.com USA Office, New York City. T  1 212 564 8159 W www.barcroftusa.com Indian Office, Delhi. T  91 11 4101 1726 W www.barcroftindia.com *** Local Caption *** 00943891
Courtney Stodden még azelőtt, hogy összeházasodott Doug Hutchinsonnal - Fotó: GSI / Barcroft Media / Northfoto

Huchinson saját bevallása szerint sokáig nem is tudta, hogy Stodden mennyi idős, aztán egy interjúban úgy fogalmazott, hogy amikor kiderült számára a lány kora, már mindegy volt, mert kezdett beleszeretni. Az érzelmek azonban nemcsak a színész és az akkor tinédzserkorú lány közt alakultak ki, a képbe bekerült az anya, Krista Keller is. Legalábbis Stodden azt állítja, anyja elkezdett valamit érezni Hutchinson iránt, igaz utóbbit Keller tagadta a BuzzFeed interjújában.

Stodden és Keller egészen bizarr anya-lánya kapcsolatáról egyébként az is rengeteget elmond, hogy nem ez volt az első eset, hogy Kellerben érzelmek alakultak ki lánya egyik udvarlójával szemben.

Évekkel ezelőtt egy anya-lánya kibeszélő valóságshow-ban Stodden szembesítette anyját azzal, hogy amikor ő tinédzser volt, anyja a sarki boltban dolgozó 17 éves fiú iránt is érzett valamit, a várt reakcióval ellentétben Keller pedig nem tagadta a dolgot. Ugyanennek a valóságshow-nak egy másik részében feltűnt Hutchinson is, aki aztán Stodden jelenlétében mondta Keller szemébe, hogy soha nem vonzódott hozzá. De még ennél is rosszabb megnézni azt a részt, amiben Hutchinson az anya-lánya valóságshow többi résztvevőjének beszél arról, hogy miként ismerkedett meg Stoddennel, aki elmondása szerint annak ellenére választotta őt, hogy nála sokkal fiatalabb, gazdagabb, híresebb emberek is rajongtak érte, köztük közel-keleti sejkek is. Mondjuk hogy utóbbiak miként találnak rá egy 16 éves amerikai lányra, az kérdéses.

Doug Hutchinson, Courtney Stodden és Krista Keller - Fotó: Araya Diaz/WireImage

Stodden és Keller azóta már rendbe tették kapcsolatukat, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan érezhető, miszerint Keller azzal, hogy engedélyezte tinédzserkorú lányának az esküvőt, gyakorlatilag a nyilvánosság elé vetette őt. Stodden szerint anyja mindig is imádta Hollywoodot, és szinte extázisba került, amikor kiderült, hogy lánya érdeklődik a téma iránt, sőt egy viszonylag híres színésszel házasodik össze. Ezzel szemben a BuzzFeed interjújában Keller azt mondta:

Nem igazán tudtam hatással lenni arra, hogy Courtney mit akar tenni.

Stodden kapcsolata az apjával is megromlott, már nem is beszélnek. Stodden szerint apja egyszerűen nem bírta elviselni lánya házasságát Hutchinsonnal.

Azt hiszem, ő azt szeretné, ha valaki teljesen más lennék. Egyszer volt egy nagyon rossz éjszakám, depressziós voltam, rosszul éreztem magam, ezért küldtem neki egy üzenetet. Nem írt vissza. De mások ilyenkor visszaírnak, nem? Más apukák megteszik

- teszi fel a kérdést az interjúban Stodden, aki mindezt annyira nehezen dolgozta fel, hogy egy száma is megjelent Daddy issues (Apa problémák) címmel, és egy egészen szomorú dalszöveggel. Ja, mert Stodden énekel is - néha az Ember művésznév alatt - YouTube-oldalán viszont leginkább csak feldolgozások láthatóak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Courtney Rx (@courtneyastodden) által megosztott bejegyzés, Dec 28., 2018, időpont: 9:10 (PST időzóna szerint)


Stodden az interjúban arról is beszélt, hogy gyerekkora viszonylag hamar véget ért, méghozzá akkor, amikor elkezdett pubertálni, és nem csak ő maga, de mások is észrevették, hogy kezd felnőni.

Gyerek voltam, de felnőttnek néztem ki. Elég zavarbaejtő volt. Most viszont, hogy tényleg felnőttem, rájöttem, hogy nem csak egy test vagyok. Ember vagyok. Nő vagyok.

Stoddent nem csak mások hasonlítják Marilyn Monroe-hoz, ő maga is ezt teszi. Elmondása szerint vele pont ugyanaz történt, mint Norma Jeane-nel, aki fordítva vett fel egy piros kardigánt, és hirtelen szexszimbólum lett belőle, akit ma már mindenki Monroe-ként ismer. Egyébként Monroe is fiatalon, szintén 16 évesen ment - először - férjhez, igaz ő azért, hogy ne kerüljön árvaházba.

Courtney Stoddent más dolgok motiválták a házasságra 16 évesen, és ezek közt még csak nem is volt ott a hírnév, mert amikor összejött Hutchinsonnal, már volt egy száma, a Don't Put It On Me, ami miatt az internet rendesen ki is röhögte őt. Stodden számára Hutchinson inkább egyfajta kiút volt a szomorú és szánalmas életéből, az iskolai csúfolódások és a többi, idősebb férfi elől, akik megkörnyékezték őt.

Stodden állítólag már két éve tervezi a válást, ám eddig nem tudta, miként kell benyújtani hozzá a papírokat. Hivatalosan még mindig házas, de már pasijával, a 39 éves Chris Shenggel él együtt. És bár a válási folyamatokat már elindította, még nem döntötte el, hogy tényleg örökre véget vet-e Hutchinsonnal való kapcsolatának, ami Sheng számára látszólag teljesen rendben van. De hogy még zavarosabb legyen a dolog, ezek után Stodden azt mondta a BuzzFeed riporterének:

Készen állok arra, hogy a továbbiakban ne a férfiaknak éljek. Elsősorban ez tartott vissza eddig. Az elismerés iránti vágy az apámtól és a férfiaktól.

Hogy pontosan miért válnak el, az nem derült ki. Stodden nem tudott egy konkrét indokot sem mondani ezzel kapcsolatban, de az interjú szerint utalt arra, hogy az egyik ok az volt, hogy nem tud örökké 16 éves maradni, illetve, hogy nem feltétlenül volt még érett egy házasságra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Courtney Rx (@courtneyastodden) által megosztott bejegyzés, Ápr 13., 2019, időpont: 4:26 (PDT időzóna szerint)


A BuzzFeed riportere a hosszú és rendesen kimerítő interjú végén azt fejtegeti, hogy úgy tűnik, mintha Stodden eddigi életében az őt körülvevő felnőtt emberek mindig lerázták volna magukról a felelősséget vele szemben, és átrakták azt egy tinédzserkorú lány vállára azzal a szöveggel, hogy ő manipulált maga körül mindenkit. Például egy több mint 50 éves férfit, aki egyszerűen nem tudott ellenállni, és inkább mindennel és mindenkivel szembement, csak hogy elvehessen egy tinédzsert, aki 24 éves korára egy olyan házban él, ami tele van Marilyn Monroe fotóival, mintha állandóan a színésznő szelleme kísértené. Igaz, ehhez Stodden hozzátette, hogy bár nagyon romantikusnak találja az egyébként depressziós színésznő életét, aki végül öngyilkos lett, valójában azért veszi magát körül a fotóival, hogy ezzel is emlékeztesse magát arra, mennyi minden csúszhat nagyon könnyen félre az életében.

Emlékeztet rá, hogy óvatos legyek. Boldogan és szabadon szeretnék élni. De sebezhetőnek kell lennem, és meg kell tanulnom együtt élni a hírnévvel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Courtney Rx (@courtneyastodden) által megosztott bejegyzés, Ápr 7., 2019, időpont: 8:34 (PDT időzóna szerint)


Kiemelt kép: Courtney Stodden és Doug Hutchinson 2013-ban - Jesse Grant/WireImage


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!