Hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt is előállítottak a Borkai-videó néven elhíresült ügy kapcsán. A Nemzeti Sport írta meg először, hogy egy P. József nevű válogatott labdarúgónak is köze lehet a volt győri polgármester megzsarolásához.

hirdetés

A Magyar Nemzet újabb információkat közölt: a lap úgy tudja, hogy két huszonéves prostituáltat a Marina Part Lakóparkban fogtak el. A portál szerint a két nő is ott volt azon a horvátországi luxusjachton, ahol többek között Borkai Zsoltról és neves ügyvéd ismerőséről készült felvétel, amit Az ördög ügyvédje néven elhíresült blog töltött fel az egyik legismertebb pornóoldalra.

A hírek szerint politikus és üzletember kuncsaftokat is kiszolgáló két magyar prostituált az ugyancsak előállított focistához hasonlóan zsarolással is megpróbálkozott. A rendőrség a Magyar Nemzet információit a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kommentálta, így az sem derült ki egyelőre, hogy a nők kit és mikor zsarolhattak meg.

A lap megemlíti, hogy nemcsak Magyarországon folyik nyomozás az ügyben: a hajón szolgáltatást nyújtó két magyar és még további három horvát nő, valamint a horvát luxushajó üzemeltetőjének a szerepét a horvát hatóságok is vizsgálják, mivel ott teljes egészében büntetendő a prostitúció.

Habár október 13-án Borkait újra Győr polgármesterének választották, a volt olimpikon végül a város közgyűlésének megalakulása előtt nyílt levélben jelentette be lemondását: