Kifejtette, hogy vannak, akiknek ártatlanul kell börtönben ülniük, szerinte „Budaházy bácsi” is ilyen.


Meghökkentő videót szúrt ki a 444.hu: Böjte Csaba maga töltötte fel a felvételt, ahol arra kér öt kislányt és egy felnőttet, hogy imádkozzanak a börtönben ülő, szélsőjobboldali Budaházy (az ő írásmódjában: Budaházi) Györgyért.

A videó elején Máté evangéliumából idéz: „Börtönben voltam és meglátogattatok”. Majd kifejti, hogy Romániában is több tízezer ember ül börtönben, olyanok is köztük, akiknek a gyerekeit az őt hallgató gyerekek is ismerik. Ezután arról beszél, hogy vannak olyanok, akik ártatlanul ülnek, és vannak, akik hibát követtek el, majd kifejteti nekik, hogy Budaházy “bácsi” és “az ő baráti köre” pere azért folyik, hogy „kimondják az ő ártatlanságukat”. Mivel a szerzetes szerint börtönbe nemcsak fizikailag, de imádsággal is el lehet látogatni, ezért arra szólítja fel a jelen lévő kislányokat, hogy imádkozzanak „ezért a Budaházy úrért, az ő barátaiért”.

Budaházy György „és az ő barátai” ügyében március 9-án hozott jogerős, másodfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla, amiben hat évre ítélték terrorizmus miatt. Ez már megismételt eljárás volt, de Budaházyt eddig minden körben terroristának találták. Korábban 13, majd új eljárásban 17 évre ítélték, ezt csökkentették másodfokon 6-ra. A vád szerint Budaházy és társai 2007 és 2009 között sorozatban követtek el Molotov-koktélos támadásokat, robbantásos, illetve lőfegyveres merényleteket az akkori kormánypártok, az MSZP és az SZDSZ pártirodai és korabeli vezető politikusok - Szilvásy György, Hiller István, Kóka János - lakóingatlanjai ellen, felgyújtottak két melegbárt, egy heteró szórakozóhelyet és egy terézvárosi jegyiroda kirakatát, vascsövekkel véresre verték Csintalan Sándor korábbi szocialista politikust, és pénzszerzés céljából Fehérváron felrobbantottak egy bankautomatát – idézi a 444 a Böjte szerint “ártatlan bácsi” bűnlajstromát.

2022 nyarán 30 év fegyházra ítéltek egy nevelőt, aki Böjte Csaba egyik nevelőotthonában 10 éven keresztül szexuálisan zaklatta és bántalmazta a rá bízott gyerekeket. Emiatt a szerzetes felettesei akkor belső vizsgálatot indítottak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!