Böjte Csaba mondott beszédet a felcsúti Puskás Akadémia évzáróján december közepén, szúrta ki a 444 a klub honlapján közzétett beszámolót. A Dévai Szent Ferenc Alapítványt vezető szerzetes beszédében többek közt azt mondta:


Ha hiszik, ha nem, tegnap a dévai templomban imádkoztam, s megjelent egy angyal. Megkérdezte, hova jövök, s elmondtam. Erre azt mondta, kérhetek három dolgot. Elmondom, hogy mit kértem.

A szerzetes közölte, először is azt kérte, hogy "az akadémia karácsonyfája alá egy csomagba legyen berakva a reményből, a bátorságból, a kitartásból, amellyel Jézus a világba jött".

Második kérésem számotokra az angyalhoz az volt, hogy milyen jó lenne, ha 15 millió magyar akadémiája volnánk, ha minél többen sportolnának a Kárpát-medencében, mert a templom akkor szép, ha tele van, ez az akadémia is legyen hát tele! A harmadik kérésem pedig az volt, hogy legyen minél több gól, végül is egy akadémia attól működik. Szívem minden szeretetével imádkoztam ezért

- fogalmazott.

Az évzárón Mészáros Lőrinc, az akadémia kuratóriumának elnöke is felszólalt, aki elmondta, "volt értelme az elmúlt tizenhárom évnek, volt sok siker és öröm, de hisszük, hogy még ennél is többet kell dolgozni, s akkor még ennél is többet érhetünk el".

Kiemelt kép: MTI/Biró István


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!