Szüleivel együtt pert indított egy 9 éves kislány a híres berlini fiúkórust, mert bár évek óta szeretne bekerülni hozzájuk, nem veszik fel.

A lány már legalább háromszor jelentkezett az elmúlt három évben, de eddig mindig elutasították, mondván ebben az együttesben nem lehet lány. Ezt az egyik alkalommal maga a dékán írta meg az elutasító levélben.

A kislány - akinek egyébként állítólag gyönyörű hangja van - azonban nem adja fel: legutóbb márciusban próbálkozott újra, akkor annyit elért, hogy egy meghívták egy próbaéneklésre. Ott azonban

lesújtotta, amikor a bizottság tagjai azt mondták, hogy nem olyan kivételes tehetség, amivel bekerülhetne a fiúk közé, ráadásul nem is olyanok a hangi adottságai, mint a jelenlegi tagoknak.

A gyerek ezután döntött úgy, hogy a bírósághoz fordul. Pontosabban a szülei, mivel ők indították a pert lányuk nevében a Berlini Állami és Dómkórus és annak tulajdonosa, a Berlin Művészeti Egyetem ellen.

Szerintük ugyanis nemi megkülönböztetésben részesítették a kislányt, ami törvényellenes.

Az ifjú énekes egyébként azért szeretne mindenáron a berlini fiúkórusban énekelni, mert szerinte ott a legszínvonalasabb az oktatás. Az együttesben azonban az 1465-ös megalapítás óta nem szerepelt női tag.

A bíróság pénteken dönt az ügyben.