A szakértő szerint a kérdés az, hogy Magyar Péter az eddigi egyszemélyes mutatványból képes lesz-e most egy nagy pártot csinálni. Közben a Fidesznek is szembe kell néznie azzal, hogy új helyzet van, ilyen ellenfelük nem volt az elmúlt 14 évben.


Orbán Viktor szerint megnyerték a választást a régi és az új ellenzékkel szemben is. A TISZA Párt ugyanakkor a vártnál is jobb, 30 százalék körüli eredményt ért el, és Magyar Péter egyértelműen az ellenzék legerősebb pártjának vezetőjévé vált.

Közben még mindig nem biztos, ki lesz Budapest új főpolgármestere. Karácsony Gergely ugyan 324 szavazattal megnyerte a választást, de Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását szeretné elérni a több mint 24 ezer érvénytelen szavazatra hivatkozva. A most kialakult helyzetről beszélgettünk Ruff Bálint politikai tanácsadóval, a Partizán Vétó című műsorának a szerkesztőjével.

– Magyar Péter rögtön a választások után azt mondta, Orbán Viktor csak előrehozott választásokkal menthetné meg a Fideszt. Mennyi annak az esélye, hogy nálunk is olyan fölindulásszerű események jönnek, mint Franciaországban, ahol az EP-választások után Macron bejelentette, hogy feloszlatja a Nemzetgyűlést, és előrehozott választást ír ki?

– Őszintén nem tudom. Csak órákkal vagyunk a választáson túl. Azt se felejtsük, hogy a Fidesznek masszív, kétharmados többsége van. Szerintem az előrehozott választások akkor lehetnek Magyarországon, ha az a Fidesznek érdeke. Szerintem most nem érdeke.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!