„Hát, ha azt hiszi valaki, hogy a Belügyminisztérium azt mondta, hogy itt nem kell adni ezeknek pénzt, bocsánat, hát miért ne adnának? Csak nincs” – mondta Hajzer Károly.


Meglepő őszinteséggel beszélt a pedagógusokról Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára az október 19-iInfotér Konferencián. Az előadásról most került nyilvánosságra a videó, amelyből kiderült, hogy vélekedett a tanárok helyzetéről a nagy, októnber 23-i tüntetés előtt.

de mégis ha ő jelentkezett abba az iskolába, hogy ő tanítani fog, hát a minimum, hogy azt úgy valahogy elvégzi. És a szabadidejében meg persze, menjen akkor oktatni meg keresse a pénzt, meg mindent csinálhat” - idézi Hajzer szavait a 444.hu.

„És ez egy személyes vélemény, nem tartom helyesnek azt, hogy úgy gondolják, hogy a diákoknak az érettségi felkészítésének megakadályozása majd zsarolja a vezetést. Hát ez olyan fura, nem?” - mondta.

Azt is hozzátette még: „De egyébként tüntessen persze, hát itt szabad tüntetni, meg mindent szabad csinálni. Tényleg mindent szabad. De azt kell megérteni, hogy más a munka, és van sztrájk is meg minden, és le van korlátozva, ez világos, meg minden. De én mint informatikus azt tudom mondani, hogy fura helyzet van ezzel, tényleg.”

A fizetésekről is elmondta a véleményét:

A tanárok teljesítményének méréséről ezt mondta:

„És akkor a köznevelésben is ugyanezek a szituációk vannak, az egyik például az, hogy

És mi a legjobb mérőszám? Az hogyha azt nézzük, hogy a diákokban ez mit okozott, az ő tevékenysége. Hogy valami javult vagy romlott.”

Arról is beszélt, hogy olyan informatikai környezetet fognak teremteni az oktatásügyben, „amiben a diákok elsajátítják a legkorszerűbb technológiákat vagy technikákat, és megfelelő tudásra és képességekre tesznek szert.”

A 444.hu megjegyzi, hogy Hajzer Károly 1981-től 2010-ig a rendőrségen dolgozott, majd belügyi osztályvezető volt, 2014 óta helyettes államtitkár.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!