Felkai László szerint a válság miatt most mindenkinek kell valami terhet vállalni a spórolásban, beleértve a hajléktalanellátókat is.


Novák Katalin köztársasági elnök a napokban aláírta a szociális törvény módosítását is tartalmazó salátatörvényt az ellenzéki és civil tiltakozások ellenére. Ezt egy kormányrendelettel is kiegészítette a kormány, amellyel jelentősen lecsökkentik az emberi és területi követelményeket, amelyeket a törvény garantál a szociális ellátó intézményeknek.

Jámbor András ellenzéki képviselő korábban úgy nyilatkozott erről, hogy ez nyílt beismerése annak, hogy nincsen pénz, és inkább az ellátások színvonalát csökkentik az intézmények. Most a Törvényalkotási Bizottság legutóbbi ülésén kérdezett rá a politikus arra, hogy mi szükség van az egészre.

A Belügyminisztérium részéről Felkai László közigazgatási államtitkár válaszolt a kérdésre. Azt mondta, hogy csak így lehetett elkerülni az intézmények bezárását. A bezárás viszont az idei évben nem valósult volna meg az államtitkár által is ismertetett határidők miatt. Arról is beszélt, hogy a válság miatt most mindenkinek összébb kell húzni a nadrágszíjat.

– mondta a közigazgatási államtitkár.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!