A korábbi ukrán államfő néhány nappal azelőtt kapta meg a pénzt, hogy Orbán Viktorral találkozott volna. Az ukránok végül nem engedték át a határon.


Több mint 37 millió hrivnyát kapott a magyar kormánytól Petro Porosenko korábbi ukrán államfő és az Európai Szolidaritás párt vezetője az Orbán Viktorral tervezett, később azonban meghiúsult találkozója előtt, írja a 444.hu az ukrán UNIAN hírügynökség beszámolója alapján.

A közelmúltban hazaárulással is meggyanúsított politikus lengyelországi tárgyalásait követően az Egyesült Államokba utazott volna, azonban egy általa elhallgatott Orbán Viktorral való találkozó miatt nem engedték külföldre. Az indoklás szerint attól tartottak, hogy az orosz titkosszolgálatok eszközként használhatják fel Porosenkót.

Az UNIAN beszámolója szerint Porosenko idén két forrásból is kapott pénzt. Ezek közül az egyik és egyben legfontosabb a magyar Pénzügyminisztérium volt, ahonnan összesen 37 104 440 hrivnyát, vagyis több mint 343 millió forintot kapott. A beszámoló szerint a magyar kormány egy héttel a tervezett utazás előtt utalta át a pénzt az politikusnak.

A magyar kormány kezdetben nem cáfolt, később Szijjártó Péter megerősítette, hogy Porosenko valóban Orbán Viktorral találkozott volna.

A lap kereste az üggyel kapcsolatban a Pénzügyminisztériumot, de egyelőre nem kaptak választ.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!