Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint a találkozó az orosz titkosszolgálat eszköze lett volna Ukrajna ellen. Az exelnököt a határon tartóztatták fel.


Szombaton az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) bejelentette, hogy az ukrán-magyar határon megakadályozták a volt ukrán elnök, Petro Porosenko külföldre utazását. Állításuk szerint az ex-elnök Magyarországon Orbán Viktorral találkozott volna, és egy ilyen egyeztetés egyértelműen az orosz kormány titkosszolgálati eszköze lett volna Ukrajna ellen.

Az ügyet a kormány részéről Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azzal zárta rövidre, hogy „Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz”. Azt ugyanakkor nem cáfolta, hogy Porosenko elnök Magyarországon Orbán Viktorral tárgyalt volna.

A 444 kérdésére Szijjártó Péter pedig meg is erősítette ezt. A külgazdasági és külügyminiszter azt is elárulta, hogy a találkozót Porosenko kezdeményezte, azt azonban nem mondta meg, mi lett volna a téma közte és a magyar miniszterelnök között.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!