Az összes pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végén - tudta meg a hiros.hu. A portál információi szerint a felmondásokat maguk a tanárok jelentették be a kinevezett intézményvezetőnek.

A szülők a Szülői összefogás Kecskemét első Waldorf pedagógusaiért nevű Facebook-oldaldon tettek közzé egy posztot az esettel kapcsolatban, miszerint már több mint 30 gyereket vettek ki az iskolából. Ők vagy magántanulóként folytatták tanulmányaikat vagy másik iskolába mentek át. A posztban az is olvasható, hogy a tanárok felmondásával már egyetlen Waldorf képesítéssel rendelkező pedagógus sem marad az iskolában.

Az intézményben egyébként már márciusban is problémák voltak, a hiros.hu értesülései szerint az iskolában rendkívüli helyzet alakult ki. "Március 24-én azonnali hatállyal leváltották Balla Beátát, a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjét, valamint két pedagógust is felmentettek" - írja a lap. A következő napon pedig nem volt tanítás az intézményben, mert a tanárok beteget jelentettek.

Az ügy mögött a portál írása szerint belső konfliktus van, ami miatt eljárás indult az iskolával és annak fenntartójával, a Gyermekkert Waldorf Egyesülettel szemben. Úgy tudják, akár el is vehetik az intézménytől a Waldorf nevet.

A szülők most új alapítványt hoztak létre, amely az Angyalszív Gyermekeinkért Alapítvány nevet kapta. Céljuk pedig, hogy egy új iskolát indíthassanak, amelynek csak egy épületre lenne szüksége.