Két napja nem vagy csak részben folyik tanítás a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Iskolában, amióta leváltották az eddigi igazgatót. Utódja érkezése után rögtön felmentettek két pedadógust, egyikük az iskola egyik alapító tagja.


Ezután a tantestület többi tagja táppénzre ment, így jelezve a támogatásukat az elbocsátott kollégáik felé, de a diákok közül is csak kevesen járnak be az iskolába a konfliktus óta.

A Hiros.hu beszámolója szerint nyár óta belső problémák vannak az intézmény vezetőségében, amikor új elnöksége lett a Gyermekkert Kecskeméti Waldorf Egyesületnek. A múlt vasárnapi ülésen döntöttek Balla Beáta intézményvezető leváltása mellett, aki két éve töltötte be az igazgatói posztot, bár csak idén kapja meg az intézményvezetői diplomáját. Lévai Zoltán elnök azzal indokolta a felmentést, hogy Balla Beáta nem rendelkezik a jogszabályok által előírt végzettséggel, és mivel megbízott igazgatóként maximum egy évet dolgozhat, nem tarthatta meg a pozícióját. Balla Beáta szerint viszont azért vátltották le, mert a döntései nem egyeztek az egyesület döntéseivel és elképzeléseivel.

Az új igazgatónő, Farkas Zsuzsanna két további pedagógust bocsátott el, akikről Lévai Zoltán egyesületi elnök azt mondta, külsős szakértők őket azonosították be az iskolai konfliktus kirobbantóiként.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!