Az MTVA ügyvédein keresztül arra szólította fel Balogh Krisztinát, a közmédia egykori riporterét, hogy "az MTVA mint jogi személy személyiségi jogait sértő magatartását hagyja abba, illetve (...) magánlevélben, sajnálkozását kifejezve kérjen bocsánatot az MTVA-tól" - írta meg a 444.hu.

Krisztina 23 évesen gyakornokként került az M1 hírcsatornához, két évig dolgozott a Híradó ripoertereként, majd egy tavaly decemberi botrány után kilépett.

Amint arról mi is beszámoltunk, augusztusban egy interjújában őszintén beszélt a közmédiánál végzett munkájáról, részletesen elmondta, milyen utasításokat kapott és miért volt "kijózanító" élmény számára az MTVA-nál dolgozni.

"Olyan stigma lett a közmédiában dolgozni, mint amikor lecigányoznak"

- fogalmazta meg.

Elmondta azt is, hogy házon belül nyílt titok volt, hogy "a kormányzati kommunikációt felügyelő államtitkárságáról küldik meg a használandó paneleket és témákat a szerkesztőségbe" és olyan is volt, amikor nem szólaltathatott meg baloldali vagy liberális alkotókat.

A 444.hu-nak most arról beszélt, hogy ha a nyilvánosságra hozható, bocsánatkérő levelet nem írja meg, annak jogi következményei lesznek.

A felszólítás szerint ugyanis "ha jogsértő magatartását nem fejezi be, illetve a jogsértésekért a megjelölt elégtételt elmulasztja", akkor volt munkáltatója "minden szükséges jogi lépést megtesz annak érdekében, ami a jó hírnevén esett csorba kiküszöböléséhez, valamint megőrzésre köteles üzleti, üzemi és egyéb adatok nyilvánosságra hozása miatt a munkáltatóra nézve hátrányos következmények sérelme megállapításához, kiküszöböléséhez, valamint szankcionálásához szükségesek."

Balogh Krisztina nyílt levélben válaszolt a közmédia felkérésére, ami teljes terjedelmében a 444.hu cikkében olvasható.

"Annyira őszintén kérek bocsánatot a cégtől, mint amilyen őszintén igyekszik betartani az MTVA a közszolgálatiság alapelveit"

- írta többek között.