Álmaink pasija erős, izmos, bölcs, és persze bátor, mint az oroszlán. És tényleg csak az álmainkban létezik.

A Bright Side viszont megpróbálta összegyűjteni azokat a tulajdonságokat, amik tudományos szempontból vonzóak a nők számára. Némelyik azért - valljuk be – eléggé meglepő.

1. Sűrű szemöldök és szögletes áll

A férfias férfi két legfőbb jellegzetessége. A nők ezeket a külső jegyeket részesítik előnyben, különösen, ha hosszú távú kapcsolatot keresnek. Reméljük, azért a pasik nem ragasztanak majd műszemöldököt a cikk elolvasása után.

2. Szakáll

Tudósok érdekes kutatást végeztek, hogy kiderítsék, mennyiben befolyásolja egy férfi vonzerejét az arcszőrzet. Nőket kértek fel, hogy osztályozzák a különböző arcszőrzettel rendelkező férfiakat. Volt köztük simára borotvált, enyhén borostás, erősen borostás (tíznapos borostával), és sűrű szakállas. A megkérdezett nők legnagyobb részének a sűrű borostával rendelkező férfiak tetszettek a legjobban, mert a borostát az érett férfiassággal társították.

3. Sebhelyek

Tudósok sebhely nélküli és sebhelyes férfiak fotóit mutatták meg nőknek. Némelyik nő azt feltételezte, hogy a sebhely valamilyen erőszakos cselekmény során jött létre (pedig valójában a Photosop műve volt) Az derült ki a kísérletből, hogy a golyó ütötte seb vonzóbb, mint a biciklis esésből származó heg.

4. Szégyenlős mosoly

Ha egy férfi még vonzóbbnak akar tűnni, mosolya legyen félénk. De még jobb, ha nyomokban méltósággal kevert szégyenlősség is sugárzik arcáról. A tudósok szerint ez a magyarázat arra, hogy a nők miért vonzódnak a rosszfiúkhoz. Persze azt is bizonyították, hogy a nő mosolya szintén erős fegyvertény, ha a férfiúi szív elrablásáról van szó.

5. Kor

Ha egy nőnek egy jóképű férfi és ugyanazon jóképű férfi idősebb változata közt kell döntenie, a második variációt választja. A férfiak a korral bölcsebbek, magabiztosabbak és függetlenebbek lesznek. A férfi kora nem hat ki okvetlenül a termékenységére, hiszen az sokkal inkább az életmód függvénye. Ezért nem jár semmiféle ilyen jellegű kockázattal, ha valaki idősebb partnert választ. Tudományos körökben ezt George Clooney-effektusnak nevezik.

6. Takarékosság

„Ha másvalakinek a férje költi az utolsó fityingjét egy vacsorára, akkor az a nő szemében romantikus férfi. Ha viszont a saját férje, akkor egy idióta.” (Bright Side)

Nagyon romantikusan hangzik, ha valaki mindenét pénzzé teszi, hogy egy milliárd rózsaszálat vegyen belőle, de nem minden nő értékeli az ilyen akciókat. A nők jobban szeretik, ha egy férfi takarékos, mert akkor több pénzt tud félretenni. Ez alapvetően a nagyobb önuralom látszatát kelti, ami a férfit a nő szemében vonzóbbá teszi.

7. Háziállatok

Amikor egy nő állatai körében pillant meg egy férfit, a tudósok szerint úgy gondolja, ha a férfiú háziállatot tart, biztosan tud majd a leendő gyermekéről és őróla is megfelelően gondoskodni. Ezért találják az állatos pasikat vonzóbbnak. Pedig ez inkább csak arra utal, hogy az illető jó ember.

8. Piros ruhák

Erről nyilván sokan hallottak, de nem árt elismételni. Tudósok bebizonyították, hogy a piros ruhás férfiakat a nők vonzóbbnak találják. Apropó, ez fordítva is igaz. Hölgyek! Elő a vörös kisestélyivel.

9. Hangszertudás

Újabb hasznos kísérlet: ugyanaz a férfi nők telefonszámát kérte el. Három szituációt próbáltak ki: nem volt nála semmi, gitárt tartott a kezében, illetve edzőtáskát vitt.

A nők 35 százaléka megadta a számát a gitáros férfinak. 14 százalék reagált pozitívan az üres kezű pasasra, az edzőtáskás férfinak pedig csak a megkérdezett nők 9 százalék adta meg a telefonszámát. Vajon mi lett volna, ha harmonikás a fickó?

10. Fokhagymaevés utáni testszag

Ezt nehezen hisszük el, de íme, a tények: férfiakat két csoportra osztottak. Az első csoport kenyeret és sajtot evett, a második csoport kenyeret, sajtot és 12 gramm fokhagymát. Ezután megkérték őket, hogy szorítsanak vattakorongot a hónaljukhoz, és egész nap ne használjanak golyós dezodort, majd nőkkel szagoltatták meg a vattapamacsokat. A megkérdezett nők nagyobb százalékban a fokhagymás vattakorongot találták kellemesebb illatúnak.

11. Humorérzék

"Ha egy férfi viccmesélésben nem jó, akkor valószínűleg másban sem az." (Brigth Side)

Néhány férfi színészt beültettek egy bárba, ahol egy asztalnál magányos lány üldögélt. Az egyik pasas hangosan elmesélt egy viccet, majd odament a lányhoz, és elkérte a telefonszámát. Aztán vártak egy újabb lányra. Az egyik férfi megint elmondott egy viccet, ám ezúttal egy másik ment oda a lányhoz elkérni a telefonszámát. Hatvanszor ismételték meg a kísérletet.

Összességében, az a férfi, aki viccet mondott, sikeresebb volt a lányoknál. A lányok azért adták meg nekik a telefonszámukat, mert ezek a férfiak vonzóbbnak és intelligensebbnek tűntek.

Az eredménnyel teljesen egyetértünk. Ti mit gondoltok erről?

És a ráadás: Íme, tudományos szemszögből így néz ki az ideális férfi

Néhány évvel ezelőtt tudósok azt állapították meg, hogy az ideális férfi orra Brad Pitté, szeme Bradley Cooperé, frizurája pedig George Clooney-é. A Bright Side meg is jelenítette ezt a képet, kiegészítve néhány „kellékkel”, ami egy szívtiprónak nélkülözhetetlen. Igazi reprezentatív minta lett. Akár a vicces, sármos, ám kissé sebhelyes, jó negyvenes, piros pulóvert kedvelő, sűrű szemöldökű, erős állú, borostás szomszéd pasi is lehetne, aki most ugyan megborotválkozott, mert koncertet ad, szégyenlősen mosolyogva. Sajnos bárokba nem jár, hiszen takarékos. Meg aztán nincs, aki vigyázzon a kutyáira. Ja, és mert permanensen fokhagymaszagot áraszt.

Forrás: BrightSide



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!