Magyar Péter korábban azt mondta, hogy a hivatal politikai megrendelésre vizsgálódott a központnál, miután megromlott a viszonya Varga Judittal.


Amikor év elején Magyar Péter otthagyta a NER-t, arról beszélt, hogy azért köszönt le a Diákhitel Központ éléről, mert túlárazott és pocsék minőségű megbízásokat kellett aláírnia Balásy Gyula NER-es cégeivel. Magyar szerint a kormány ráadásként megfélemlítésképp még rá is küldte a KEHI-t, hogy vizsgálódjanak a cégnél.

Az Átlátszó csütörtökön az egész 2021-es, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) Diákhitel Központról szóló jelentését nyilvánosságra hozta.

A KEHI-jelentés szerint a Diákhitel Központ az éves 1 milliárd forintos költségvetésének közel felét reklámokra és tanácsadói szerződésekre költötte, amelyek közül több túlárazott volt. A vizsgálat összesen 52, 2018 és 2020 között kötött szerződést vett górcső alá, amelyek összértéke 1,4 milliárd forintot tett ki.

A KEHI szerint a szerződések során több esetben nem volt valódi verseny, és túlárazások is előfordultak. Két céget külön is kiemeltek: a First Voice Kft.-t és a Think&Thank Kft.-t, amelyek Trentin Balázshoz, a Tisza Párt egyik szervezőjéhez köthetők. Trentin egy másik cége, a Troia Media Kft., szintén megbízást kapott 2021-ben a Diákhitel Központtól.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) szerdai közleményében megerősítette, hogy a Diákhitel Központ működését és gazdálkodását vizsgálta, de konkrét ellenőrzési jelentés nem készült.

A KEHI szerint a vizsgálatot egy vélemény elkészítésével lezárták, amelyet a nyomozó hatóság rendelkezésére bocsátottak. Magyar Péter egy interjúban azt állította, hogy a KEHI csak azt követően kezdett el vizsgálódni, hogy megromlott a kapcsolata akkori feleségével, Varga Judittal. Magyar azt is állította, hogy a vizsgálat véget ért, miután rendeződött a kapcsolatuk.

Magyar Péter korábban a Facebookon reagált a KEHI állításaira.

- írta a Tisza Párt elnöke a közösségi oldalán.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!