Josef Fritzl 24 évig tartotta fogva a lányát a pincében. Ezerszer erőszakolhatta meg Elisabeth-et, hét gyerekük született, miközben a házban élő felesége semmit sem sejtett.


Könyvet ír a börtönben az amstetteni rém néven elhíresült Josef Fritzl, írja a LADbible. A most 87 éves férfit még 2009-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre miután kiderült, hogy saját lányát 24 évig tartotta fogságban a pince egyik hangszigetelt helyiségében. Az évek alatt ezerszer erőszakolhatta meg Elisabeth-et, a vérfertőző kapcsolatból pedig hét közös gyerekük született.

Fritzl az egyik legbiztonságosabb osztrák börtön pszichiátriai osztályán ügyvédje segítségével dolgozik a könyvön, melynek címe a hírek szerint „Josef F. szakadékai” lesz. Az osztrák és német médiában megjelent részletek alapján az amstetteni rém még mindig nem hajlandó felelősséget vállalni tetteiért. Egyelőre kérdéses, hogy a könyv megjelenhet-e valaha egyáltalán.

A lányát fogva tartó férfi a kötetben azt írja magáról, hogy „jó ember” és „felelősségteljes családapa”. Azzal kérkedik, hogy a börtönben „levelek százait” kapta, főképp olyan nőktől, akik „akik szerelmesek belé”. Fritzl írásából kiderül, hogy nem érti, miért hagyta el a felesége, aki semmit sem tudott a pincében zajló eseményekről.

A börtönévekről vallva kiderül, hogy Fritzl jó barátja lett egy prostituáltakat gyilkoló férfi, aki rendre finom ételeket főz neki. A vérfertőző apa azonban próbál odafigyelni az étkezésre, mert nem szeretne elhízni. Enneél azért jóval nehezebb az élete a rácsok mögött: az idős férfi próbálja kerülni a börtön udvarát, mert több rab csak arra vár, hogy alaposan helyben hagyhassa.

Josef Fritzl tavaly kérvényezte, hogy helyezzék át egy másik börtönbe, ami egyúttal a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét is magában hordozhatta volna. Ezt végül elutasították.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!