A battonyai rémként elhíresült M. Zoltán hatalmas összeget kapott, miután a rossz fogvatartási körülmények miatt megnyert egy pert. Bár soha életében nem hagyhatja el a börtönt, a benti életét megkönnyítheti a pénz.

A magyar bűnügyi történet egyik legkegyetlenebb tettét hajtotta végre a három férfi, mikor középkori módszerekkel kínozták halálra a 25 éves lakótársukat, majd a holttestét elásták.

Két tettestársa 30 év múlva szabadulhat feltételesen, ám M. Zoltán, aki tényleges életfogytiglant kapott, a Szegedi Fegyház és Börtönben marad.

A férfi egykori rabtársa a Borsnak elmondta, hogy

M. Zoltán beperelte az államot a nem megfelelő börtönkörülmények miatt, és ezért mintegy 2,5 millió forintot kapott.

De mivel "jóval intelligensebb a rabtársainál, ezért rendszeresen tölti ki helyettük a kártalanítás iránti kérelmet, beadványt. Úgy tudom, nem dolgozik, de azzal, hogy segít, ő sem jár rosszul" - mondta el az informátor. Ráadásul M. most azon gondolkodik, hogy perújítást kér.

A pénzről a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztá­lya nem adott felvilágosítást. A lap azonban úgy értesült, hogy az összeget az ügyvéd letéti számlájára kérte, ahonnan a jogász leemeli az őt illető részt, a többiről pedig M. rendelkezhet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>