Tegnap bűnösnek mondta ki az aucklandi kerületi bíróság azt a meg nem nevezett új-zélandi férfit, akit pedofíliával vádoltak meg - írja a NZ Herald.

A férfit azért állították elő, mert 2015-ben a dark weben próbált meg magának kiskorú szexrabszolgát venni. A nyilvánosságra hozott anyagokból kiderült, hogy 15 ezer dollárért akart megvásárolni egy hét év alatti gyermeket, hogy szexrabszolgaként tartsa.

A dark weben Kiwipedo néven futó férfi egy beépített rendőrrel kezdett beszélgetni az internet sötétebbik részén,

azt javasolta neki, hogy raboljanak el egy gyereket, és tartsák a pincében, ahogy Fritzl tette.

Ezzel Josef Fritzlre, az amstetteni rémre utalt, aki 24 éven át tartotta fogva pincéjében saját lányát, miközben vérfertőző kapcsolatukból hét gyerek született. Azt is elmondta a beépített embernek, hogy 15 ezer dollárt is hajlandó lenne fizetni, ha valaki szerezne neki egy hét év alatti gyermeket. A rendőr megkérdezte a férfitól, hogy egy ázsiai gyerek is megfelelne-e neki, mivel valószínűleg feltűnő lenne a szomszédok számára egy új-zélandi férfi egy ázsiai gyerekkel.

hirdetés

Azt válaszolta, hogy erre a megoldást pincének hívják, ismét utalva arra, hogy nagy valószínűséggel a ház alatt bezárva tartotta volna a gyermeket.

Egy másik beépített rendőrrel azt is megbeszélték, hogy egy motelben találkoznak majd, ahová egy gyereket is magukkal visznek, illetve pendrive-on cserélnek majd kiskorúakról készített pornográf felvételeket. A férfinél később 417 ilyen fájt találtak. A találkozó nem valósult meg, a rendőrségnek sikerült bemérnie a férfi számítógépét, így kapták el végül, és állították bíróság elé. Elfogásakor azt mondta a rendőröknek, hogy fogalma sincs, miért kapták el, és azt is letagadta, hogy az azt megelőző időben bejelentkezett a dark webre.

A 2015-ben történt incidens ügyében tegnap mondtak ítéletet, miután a férfi mindent bevallott, a bíróság bűnösnek találta őt két vádpontban is: pedofil tartalmú képek birtoklásáért, és azért, amiért kiskorú kizsákmányolásával kapcsolatos ügyletet akart lebonyolítani.



hirdetés