Több orvostanhallgató arról számolt be az RTL Híradónak, hogy már néhány héttel korábban a próbavizsgán is gond volt a rendszerrel.


Államvizsga közben omlott össze az informatikai rendszer a Semmelweis Egyetemen. Több orvostanhallgató arról számolt be az RTL Híradójának, hogy már néhány héttel korábban a próbavizsgán is gond volt. Akkor a panaszaikra az utolsó pillanatban válaszoltak, azt mondták, hogy a záróvizsgán nem fog ilyesmi történni.

Egy érintett azt írta a Híradónak, hogy már a vizsga kezdetén „szerverhibáról szóló hibaüzeneteket kaptak”, majd „a maximálisan megszerezhető 180-ból az évfolyam jó része olyan alacsony pontszámokat ért el, amit lehetetlennek tartottak”.

Egy másik diák arról írt, hogy a biztonság kedvéért mindenki megkapta egy zárt csomagban a tesztsort papíron is. Nem értik, hogy miért nem ezt használták, amikor megjelentek az első hibaüzenetek. A feladatsort így sokan kitöltötték a vizsga után otthon. Van, akinek 30 ponttal több jött így ki, mint amit a digitális rendszer mutatott.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!