Bíróság előtt felel tetteiért az az ukrán nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra verte saját lányát, amiért nem akart segíteni a házimunkában - írja a The Sun.

Az eset a nyugat-ukrajnai Khodakivtsi településen történt. Két héttel ezelőtt a 34 éves Natalia Shelestova kihívta a mentőket azzal az indokkal, hogy kislánya, Vika rosszul van. A kiérkező mentők egy vérben ázó, eszméletlen gyermeket találtak a helyszínen, azonnal kórházba vitték súlyos hasi- és fejsérüléssel, valamint törött kézzel. Sérülései olyan komolyak voltak, hogy előbb lélegeztetőgépre, majd mesterséges kómába került.

Állapota azonban nem javult, hétfőn a négyéves kislány belehalt a sérüléseibe. A rendőrség közben már nyomozott a baleset miatt,

az anya ugyanis azt állította, hogy Vika epilepsziás rohamot kapott, amelynek következtében a falnak verte magát, így keletkeztek a sérülései.

A kislánynak viszont nem voltak egészségügyi problémái, és a sérülések egyértelműen arra utaltak, hogy valaki bántalmazta őt. A nyomozás során

hirdetés

a rendőrök kihallgatták a szomszédokat is, akik az mondták, hogy az anya nagyon sokat szidta a gyereket, amiért "gyenge" és "haszontalan".

Amiatt is gyakran panaszkodott, hogy hatéves lánya segít neki csupán a házimunkában, mivel Vika teljesen életképtelen. A szomszédok szerint azon volt, hogy visszaküldje a kislányt az árvaházba.

Vika ugyanis korábban nevelőszülőknél élt, nemrég került vissza vér szerinti anyjához. A nevelőszülőktől - akik szerint Vika értelmes, életerős gyerek volt, aki három nyelven is tanult fiatal kora ellenére - eltiltotta a kislányt.

Az anyát most halált okozó testi sértéssel vádolják, amennyiben bebizonyosodik bűnössége, 10 év börtönt kaphat. A kislányt nevelőszülei temették el szerdán, a helyi gyermekjóléti intézmény pedig perre készül, hogy a másik két gyermeket elvegyék az anyától.



hirdetés