Azzal vádolnak egy 36 éves amerikai férfit, hogy agyonverte ötéves kislányát, aki nem akarta megcsinálni a házi feladatát, írja az ABC News.

Brandon Reynolds Új-Mexikóban élt kislányával. A törvény neki ítélte a gyereket, mivel az édesanyja marihuánafogyasztó volt, ezt pedig aggályosnak vélték a hatóságok. A férfinak most 13 évnél fiatalabb gyermek halálát okozó szándékos gyermekbántalmazás vádja miatt kell bíróság elé állnia, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A végzetes nap estéjén Reynolds elmondása szerint

a kislány nem akart a leckéjével foglalkozni, ezért 8 körül elkezdte őt verni. A gyerek elájult, ő pedig éjfél után hívta ki a mentőket azzal, hogy szívrohamot kapott.

A mentősök persze rögtön konstatálták, hogy itt bűncselekményről lehet szó, és értesítették a rendőrséget. Kórházba szállították a kislányt, de hiába próbálták többször is újraéleszteni, nem jártak sikerrel.

Az albuquerque-i rendőrfőnök, Michael Geier elmondta: súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a házhoz kiérkező rendőrök a nappali falán és a szőnyegen is vért találtak.