Az olasz nő a magyar börtönben uralkodó borzasztó állapotokról számolt be: állati mocsok, kiabálás, sértések.


A tavaly februárban letartóztatott és azóta börtönben ülő olasz szélsőbaloldali aktivista, Ilaria Salis cellatársa adott interjút az olasz Repubblicának - írta meg a hvg.hu.

A 43 éves Carmen Giorgiót tavaly júniusban tartóztatták le. A budapesti börtönben találkozott a 39 éves honfitársnőjével, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett azokban a tavaly februári utcai támadásokban, amely során egy külföldi antifasisztákból álló csoport olyan emberekre támadt rá a magyar fővárosban, akikről vélhetően azt feltételezték, hogy a szélsőjobboldali rendezvényre, a Kitörés Napjára érkeztek.

A Repubblicának nyilatkozó Carmen Giorgio, a tanítónő volt cellatársa azután beszélt a sajtónak, hogy szerdán a magyar bíróság elmarasztaló ítéletet hozott az ügyében és kiutasították az országból.

Az olasz nő a magyar börtönben uralkodó borzasztó állapotokról számolt be: állati mocsok, kiabálás, sértések, az emberekkel úgy bánnak, mint a kutyákkal. A nő szerint voltak lányok, akik zúzódásokkal tértek vissza a cellába bántalmazás miatt.

- mesélte a nő.

- mondta el a lapnak a nő a hvg.hu cikke szerint.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!