Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a férfi, aki korábban a menyasszonyát zaklatta és bántalmazta, nemrég pedig két rendőrt is megkéselt. Szerdán állt újra bíróság elé, ahol folyamatosan háborgott, ezért ki kellett vezetni a tárgyalóteremből - számolt be róla az RTL Híradó.

Mint azt mi is megírtuk, a férfi január végén rátámadt azokra a rendőrökre, akik rendőrautóval vitték haza őt a kórházból. A férfi ugyanis bűnügyi felügyelet alatt állt, mivel korábban többször is brutálisan megverte a párját, ezért eljárást indítottak ellene.

Erdőkertest csak rendőri kísérettel hagyhatta el, ezért egyenruhások is mentek vele, amikor kórházba kellett mennie egy sérülés miatt.

Amikor a rendőrök hazavitték, a férfi elővett egy kést a zsebéből, amivel nyakon szúrta a mellette ülő rendőrnőt, az autót vezető rendőrt pedig az arcán és a kezén sebesítette meg.

hirdetés

Az egykori polgárőrnek nem emiatt, hanem korábbi ügye miatt volt ismét jelenése a bíróságon.

Ott végig tagadta, hogy bántotta volna a menyasszonyát, akit a vád szerint többször is megvert, valamint trágár, fenyegető üzeneteket küldött neki és folyton ellenőrizgette, ezért a nő feljelentette.

Azóta már elköltözött tőle és munkahelyet is váltott.

A férfi azt állítja, az ügye "kreált", koncepciós ügy, volt párja pedig azért tűnt el az életéből, mert a titkosszolgálat elrabolta. Azt mondta, a rendőröket azért támadta meg, hogy felhívja a figyelmet az ügyére.

A másodfokú bíróság végül nem változtatott az elsőfokú ítéleten: másfél év börtönbüntetésre ítélték a férfit, három évre felfüggesztve.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés